当前位置:文档之家 > 高中英语刷题首秧基础练能力练Unit2WorkingthelandSectionⅢGrammar含解析新人教必修40528446.docx

高中英语刷题首秧基础练能力练Unit2WorkingthelandSectionⅢGrammar含解析新人教必修40528446.docx

Section ⅢGrammar

[基础题]

Ⅰ单句语法填空

1.(2017·全国卷Ⅱ)This included digging up the road, ________ (lay) the track and then building a strong roof over the top.

答案:laying

2.(2017·全国卷Ⅰ)Fast food is full of fat and salt; by ________ (eat) more fast food people will get more salt and fat than they need in their diet.

答案:eating

3.He succeeded in ________ (persuade) her to do the job.

答案:persuading

4.(2018·北京高考)________ (travel) along the old Silk Road is an interesting and rewarding experience.

答案:Travelling/Traveling

5.I regret ________ (tell) you that my sister regrets ________ (make) you her date. You are not the kind of person she wants.

答案:to tell; making

6.________ (examine) twice a year, whether it is a car or a bus or a truck, is the rule that every driver must obey in this city.

答案:Being examined

7.(2018·天津高考)I didn't mean to eat anything but the ice cream looked so good that I couldn't help ________ (try) it.

答案:trying

8.The windows haven't bee
n cleaned for a long time. They need ________ (clean).答案:cleaning/to be cleaned

8.The windows haven't been cleaned for a long time. They need ________ (clean).答案:cleaning/to be cleaned

9.I must apologize for not ________ (let) you know it ahead of time.

答案:letting

10.I would appreciate your ________ (call) back this afternoon.

答案:calling

Ⅱ单句改错

1.The book is worth to read again.

________________________________________________________________________ 答案:to read→reading

北京pk10走试图